Turners 2

De basis die de kinderen in turners 1 hebben geleerd gaan we uitbreiden naar moeilijkere oefeningen. De basis blijven we herhalen, waardoor het voor nieuwe kinderen ook mogelijk is om in deze groep te starten.

Een keer in de maand doen we Gymmieturnen. Dit is een KNGU trainingssysteem waarbij de kinderen per turnonderdeel een Gymmie (flippo) kunnen verdienen als een oefening goed wordt uitgevoerd. Ieder kind heeft een eigen map waar per onderdeel en niveau de Gymmies komen. De trainers kunnen hierdoor beter oefeningen op niveau aanbieden.

Hoe ziet een les eruit?

We starten elke les met een warming-up. Deze bestaat uit rennen en rek- en strekoefeningen. We doen de warming-up om de spieren los te maken en warm te worden. Dit maakt de kans op blessures kleiner. Na de warming-up gaan we naar de toestellen. We wisselen wekelijks van toestellen, waardoor de trainingen erg afwisselend en uitdagend zijn. Bij de toestellen werken we in kleine groepjes. Hierdoor kunnen we oefeningen op niveau aanbieden en aandacht geven per kind. Iedere les maken we gebruik van minimaal 2 toestellen waar elk kind op kan oefenen.Bij de afsluiting geven we de kinderen een keuze, een spelletje of bijv. en rondje trampoline springen. De keuze is afhankelijk van de toestellen die we in de les hebben gebruikt.

Turners 2 is een recreatieve groep waar we vooral inspelen op de intrinsieke motivatie van de kinderen, zo kunnen ze zelf aangeven welk onderdeel ze leuk vinden om te trainen, hier wordt dan rekening mee gehouden.

De verschillende onderdelen als balk, sprong, vloer en ongelijke brug worden dan onder leiding van de trainers aangeboden. We werken merendeel in kleine groepen waar veel variƫrende oefenstof wordt aangeboden. Dit gebeurd volgens de turnmethodiek dus van gemakkelijk naar moeilijker, van breed naar smal, van laag naar hoog. Mocht een oefening toch te moeilijk zijn dan gaan we graag een stapje terug om vervolgens twee stapjes omhoog te eindigen.