Voor  meisjes en jongens vanaf 4 jaar die willen beginnen met een sport,  is er  deze turngroep

Hoe ziet een les eruit?

We beginnen met het kijken welke kindjes deze les aanwezig zijn.

Daarna doen we een gezamenlijke warming-up. Die bestaan uit het door de zaal rennen met een van de trainers, tijdens het rennen worden er verschillende loopvormen gedaan. De loopvormen kunnen bestaan uit, huppelen, aansluitpassen, kruislingse passen en knieheffen. Het voornaamste doel is het warm maken van het lichaam. Daarna doen we nog een paar rek en strek oefeningen op de grond om ook de spieren goed los te maken.

Als iedereen lekker warm is verdelen we de groep in kleinere groepjes. Die gaan elk naar een ander toestel, iedere week wat anders. We oefenen dan naar aanleiding van wat de kindjes nog moeilijk vinden of misschien een beetje eng. We oefenen alles stap voor stap, zodat de kindjes alles rustig kunnen aanleren.

 

Op welke toestellen oefenen de kinderen?

Bij de trampoline oftewel de sprong leren de kindjes hoe ze in de trampoline moeten springen, hoe  ze hoger kunnen komen en uiteindelijk over bijvoorbeeld een kast heen te springen.

Bij de brug beginnen we met de koprol en hoe je op de stang moet hangen, als dat allemaal goed gaat gaan we zelfs door naar de hoge legger waar we het zwaaien onder de knie krijgen.

Bij de balk leren de kindjes hoe ze netjes en zonder hulp over de 10 cm brede balk heen kunnen lopen. Als dat allemaal goed gaat beginnen ze met kleine sprongetjes en zelfs een koprol.

Bij de vloer zijn we vooral bezig met het verbeteren van de basis onderdelen van het turnen, zoals een mooie koprol, een rechte en zelfstandige handstand of een rechte radslag. Zodra de kinderen deze onderdelen goed kunnen, plakken we de onderdelen aan elkaar en vormen we als het ware al een kleine oefening.