Het springteam is voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Tijdens de lessen richten we ons dus op een specifiek onderdeel: de trampoline. Er zijn veel verschillende manieren om het springen aan te bieden. Zo gebruiken we tijdens de trainingen de airtumbling, de wedstrijdtrampolines, de dubbele minitrampoline, de trampoline met kast en ga zo maar door.

Hoe ziet een les eruit?

We beginnen de les met gezamenlijk opbouwen. Hierna vindt de warming up plaats. Deze begint met rennen, spanningsoefeningen en andere oefeningen zoals kruispas. Tenslotte rekken en strekken we in een grote kring. Het rekken en strekken is erg belangrijk om de spieren op te warmen.

De kern van de les:
We hebben verschillende situaties dus we hebben veel afwisseling in de lessen. De kinderen worden ingedeeld in verschillende groepen. Soms mengen we niveaus en soms delen we ze in op niveau. Er zijn minimaal 2 onderdelen opgezet per training. Hier geven we de kinderen de kans om te werken aan hun sprongen. Dit zijn sprongen van een streksprong tot een salto halve draai. Ieder kind wordt begeleid in de sprongen en krijgt tips en tops van de trainers die aanwezig zijn. We bieden voor ieder kind sprongen aan op eigen niveau en zo werken we naar hun eigen individuele doelen toe. Na 10 tot 15 minuten wisselen we van onderdeel.

Afsluiting:
We ruimen gezamenlijk de zaal op. Als er nog tijd over is, spelen we een spel.
Tenslotte komen de kinderen bij elkaar en wordt er gezamenlijk afgesloten door de trainers.

We gaan ook ongeveer 1 keer in de 3 maanden naar Budel. Dit is een grote turnhal met schuimblokken waar we de kans hebben om moeilijkere sprongen uit te voeren zoals de dubbel salto en de schroef.