Voor kinderen in verschillende leeftijden maar op niveau geselecteerd is er op vrijdag de Selectie

 

Wat is er anders aan de selectie?

De selectie is een groep met heel uiteenlopende leeftijden. Ook is het een redelijk kleine groep, hierdoor kunnen de kinderen persoonlijker benaderd worden en goed ondersteund worden door de trainer. Bij de selectie wordt er meer gekeken naar het niveau en dus trainen de kinderen op individu. Durf je iets niet, geen probleem. Dan gaan we een paar stappen terug en bouwen we het langzaam op totdat je op het eindpunt bent en het zelf durft. Daarom wordt er ook veel in groepjes verdeeld. We beginnen bij de basis en bouwen het steeds meer op. Zodra je de basis beheert kun je verder ontwikkelen.

Wat wordt er geoefend in de lessen?

Als we bijvoorbeeld voor de overslag op de balk oefenen, nemen we eerst een bank. Zodra je dat beheerst gaan we naar de balk die een stuk smaller is, maar veranderen we de hoogte van de balk in kniehoogte. Als je vervolgens de stabiliteit hebt op het smallere oppervlak kunnen we de balk ook steeds hoger zetten, zodat de turnster zich er zelf veilig bij voelt.  Er wordt echt naar de potentie in de turnster gekeken.

Verder werken de kinderen het gehele jaar aan hun wedstrijdoefenstof. Dit is de leidraad voor elk seizoen en de opbouw van de lessen. Natuurlijk zijn er ook lessen waar er wordt gefocust op een bepaald onderdeel, maar ook hier wordt altijd de nadruk gelegd op het verbeteren en uitbouwen van de oefenstof.

Er wordt voortdurend gekeken naar manieren om de kinderen te motiveren nog beter te worden. U kunt denken aan kleine beloningen als iets goed gaat of een persoonlijke aanpak voor verbetering.