GVHeel is een recreatieve gymnastiekvereniging die in 1995 door enthousiaste ouders van Heel, die vonden dat er een gymnastiekvereniging in Heel moest komen, is opgericht. De vereniging is jaren onder leiding geweest van Leon Hendrikx die de club samen met  Marieke Puts, Sandra van Halbeek, Cecile Hendrikx, Roel Leerschool, Thieu van der Weerden, Anna Camp en nog vele anderen heeft gebracht waar hij heden ten dage nog is.

Bij het 15 jarig bestaan in 2010  is de club in een nieuw jasje gestoken en zijn we van het frisse GVHeelgroen overgestapt naar een blauw en wit logo met bijbehorende turnpakjes, briefpapier en nog veel meer. Het toenmalige Logo ( ontworpen door Sandra van Halbeek) is enigzins aangepast door het huidige bestuur in samenwerking met  Jos Winkelmolen.

Zoals eerder gezegd GVHeel is een recreatieve en gezellige vereniging waar mensen lang blijven, niet alleen leden maar vooral ook vrijwilligers van het Bestuur, AC en Kader, verder genoemd als de BAK van GVHeel. Dan is er nog een groep vrijwilligers die hand en spandiensten verlenen bij grote activiteiten. Zonder deze mensen geen vereniging met alle activiteiten!

Binnen de vereniging wordt er gegymd met peuters, geturnd met 3 groepen waaronder ook een selectie en gesprongen met het springteam.

Buiten de gewone trainingen hebben we regelmatig wedstrijden met andere turnverenigingen, clubkampioenschappen, gaan we op Kamp, vieren we Sinterklaas voor de allerkleinsten, gaan we met een aantal groepen naar de Turnhal in Budel voor extra training in het weekend en is er de mogelijkheid elkaar te treffen op Twitter en Facebook.

GVHeel doet er alles aan om competente trainers binnen de vereniging te behouden, daarom gaan de trainers regelmatig onder leiding van de praktijkbegeleider van GVHeel Patrick Peters naar de bijscholingen van de KNGU. Ook de leden blijven we uitdagen en schuiven we ze op niveau en leeftijd regelmatig door naar de volgende groep.

Sinds december 2012 is het Springteam  in trainingspakken gestoken geheel gesponsord door Mephisto, Brekelmans Agenturen BV! Hier zijn we heel blij mee en we zijn altijd op zoek naar sponsoren die de vereniging of groepen willen sponsoren. Op wat voor manier dan ook!